Kip-kersen-ovenschotel op z’n ditjes en datjes

Jaren geleden heb ik bij een vriendin van mij een keertje heerlijke kip-kersen-taart gegeten. Ze had me toen wel het recept gegeven maar dat was ik natuurlijk al weer kwijt. Dus ben ik zelf gaan experimenteren en dit is het resultaat: een heerlijke ovenschotel. Wil je liever een echte taart, bekleed dan de ovenschaal eerst met de helft van het deeg en doe daar pas de kip op.

Kip-kersen-ovenschotel op z’n ditjes en datjes
3-4 kipfilets
1 pot uitgelekte kersen zonder pit(+/-300gr uitlekgewicht)
125ml zure room
½ pakje van je favoriete kerriesaus
2-3EL kappertjes
blikje croissantdeeg voor 6 stuks
geraspte kaas

(vierkante)ovenschaal
kom
eetlepel
mes
oven

Verwarm de oven voor op 180graden. Meng de zure room in de kom met de kerriesaus. Snijd de kipfilets in smalle reepjes, doe deze erbij en hussel door elkaar. Doe de kersen in de ovenschaal. Verdeel de kersen en de kappertjes over de kip. Strooi de kaas eroverheen en maak van het croissantdeeg een deksel. Zet de ovenschaal in de onderste helft van de oven en bak deze in ongeveer 30min goudbruin en gaar.
Lekker erbij: groene salade en gekookte spercieboontjes.

Een Reactie op “Kip-kersen-ovenschotel op z’n ditjes en datjes

  1. Ziet er lekker uit
    Makkelijk te koken
    Het is lekker

    (Looks Jummie)
    (Easy to cook)
    (It is Jummie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s