Kruiden- kwark- saus

In plaats van vette mayo kun je ook zuivelproducten als basis voor sausjes nemen. Slanker en in mijn ogen vaak zelfs lekkerder.

kruizemunt

Kruiden- kwark- saus

150 g zure room
150 g magere yoghurt
150 g volle kwark (20%)
zout en peper
1 tl suiker
1 flinke bos gemengde zachte kruiden (bijv. peterselie, bieslook, munt, basilicum)

Zure room, yoghurt en kwark in een schaaltje mengen en met zout, peper en suiker op smaak brengen. De kruiden afspoelen, drogen, fijn hakken en erbij doen. Roer de kruiden door de kwark en laat het geheel liefst 1 uur trekken. Lekker bij baked potatoes maar ook als dip bij o.a. rauwkost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s