Wecken …inmaken en bewaren

Soms heb ik de behoefde om me als een goddelijke huisvrouw te voelen. Dan begeef ik me naar de keuken om daar de hele middag lekker te staan kokkerellen zodat er ’s avonds een waar smulfestijn op tafel staat. Helaas heb ik daar nu met die kleine steeds minder vaak tijd en geduld voor, en moest ik een snellere manier vinden om aan deze behoefde te voldoen. En ik heb het gevonden: Inmaken!

Zelfgemaakt smaakt altijd beter! En dat geld ook voor jam, marmalade en gelei. Maar ook ingemaakte groenten, pickles en chutneys zijn heerlijke lekkernijen die je gemakkelijk kunt maken om jezelf even een domestic goddess te voelen. Het geeft een uitermate bevredigend, authentiek gevoel om naar al die mooi gevulde potten in je kast te kijken. Helemaal als je bedenkt dat je er geen uren mee bezig hoeft te zijn om toch een lekkere voorraad aan te leggen.

Dus koop een stel mooie weckpotten of spaar lege glazen van pindakaas en co, vul ze met zelfgemaakte lekkernijen en smul er zelf van of geef ze cadeau aan vrienden en familie. Maar voordat je de glazen vult is het erg belangrijk om de glazen goed te steriliseren. Hoe? Dat lees je hieronder.

Steriliseren van weckpotten/glazen

Vul de weckpotten/glazen ¾ met water en plaats deze in een wijde, met water gevulde pan. Breng het water aan de kook. zet het vuur lager en kook de potten in 15min uit. Als je de deksels er losjes op legt, worden deze tegelijkertijd gesteriliseerd.

Je kunt ook een schaal i.p.v. een pan gebruiken en het geheel voor 20min bij 100˚ in de oven laten staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s