Speculaaskruiden Speciaal

Soms halen supermarkten de meest absurde producten uit hun schappen. Zo verkoopt “onze super” sinds kort geen speculaaskruiden meer. En dat in november met Sinterklaas in aantocht?!?! Je zou wel eens vraagtekens kunnen zetten bij de competentie van het management van deze winkel. Maar ach, een mens moet slim zijn dus heb ik simpelweg mijn eigen speculaaskruiden samengesteld. Met kruiden uit van de Turkse groenteman die naast de super zit… Gekochte speculaaskruiden bevatten vaak niet meer dan de belangrijkste 5-6 kruiden, maar in deze zelfsamengestelde mix zitten nog meer kruiden voor nog lekkerdere baksels die het huis zo heerlijk naar winter doen ruiken. Mhhh…
speculaaskruiden
Speculaaskruiden Speciaal

6 delen kaneel
2 delen kruidnagelpoeder
2 delen nootmuskaat
1 delen witte peper
1 delen anijszaad
1 delen korianderzaad
1 delen piment
1 delen venkelzaad
½ delen kardemom

Een ‘deel’ was bij mij een theelepel gemalen kruiden, maar je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een gewichtsaanduiding en dan hele kruiden nemen die je pas na het mengen gaan malen. Maar daar heb je dan weer een kruidenmolen voor nodig, en die heb ik simpelweg (nog) niet(meteen een idee voor mijn verlanglijstje met Sinterklaas).

Doe alle gemalen kruiden in een bakje en schud ze goed door elkaar heen. Bewaar de speculaaskruiden in een goed afgesloten potje en zet er duidelijk op “Speculaaskruiden speciaal”, dan weet je volgende keer weer wat voor lekkers erin zit!

Een Reactie op “Speculaaskruiden Speciaal

  1. bedankt,
    de speculaaskruiden waren ook bij onze appie uit het assortiment.
    ik ga het proberen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s